Bumerang - Yazarkafe

5 Nisan 2017 Çarşamba

Nereden başlamalı

Uzun zamandır bizde herkes gibi ülkenin içinde bulunduğu durumdan rahatsızlık duyuyor ve daha mutlu bir hayat yaşayabileceğimiz bir yer arıyorduk. Zengin demedim. Mutlu... Ülke standartlarının bir tık üzerinde bir hayatımız var. Bizleri tanıyanlar az çok bilir. Kimileri kaba tabirle " Kapınızda domuzunuz eksik " der. Mottomuz belli " Hayallerde yaşama, hayalini yaşa "

Bu sebeple farklı yaşam standartlarında da olsa kızımız için iyi bir gelecek sağlayabileceğimiz ve aynı zamanda bizlerinde kalan ömrünü mutlu, huzurlu, özgür, korkusuzca yaşayabileceği " Oradaki, uzaktaki köyü " aramaya başladık.

Bu araştırmalar esnasında bizimle aynı düşünceleri paylaşan çok fazla kişi olduğunu gördük. Hayret ettik mi acaba ? Neyse... Sonuçta o güzel ülke KANADA konusunda kararımızı verdik.

Detaylara inme zamanı gelmişti. Nasıl gidilir. Legal yollardan tabiki :) Sonra Kanada'yı tanımaya başladık. Eyaletleri, yapıları, yönetimi, sistemler, Tim Hortons'u :)

Cape Breton Island'ı gözüme kestirmiştim en başlarda. Amaç immigration status ile gitmekti. Araştırmaları derinleştirdikçe okul seçeneğinin olduğunu fark ettik. İşler bizim için farklı bir boyut kazanmıştı.

IŞIĞI GÖRDÜK. Evet legal ve her şey kitaba uygun. Bu yöntemle gidip çalışma izinlerini almış. Sonradan kalıcı oturum hakkı kazanmış insanlar olduğunu öğrendik. Araştırdık ve sonunda sora sora Bağdat'ın bulunduğunu gerçek anlamda öğrenmiş olduk.

Bu yolda ilerlerken tanıştığımız 2 aile oldu. Sağ olsunlar bilgi paylaşımı konusunda birbirimize destek olduk. Olmayada devam ediyoruz.

Okul olarak NSCC'de karar kıldık. Devlet okulu. İnternational Student's kabul ediyor ve fiyatlarıda uygun denilebilecek kadar iyi.

Öncelikle okula ön kayıt yaptırıyorsunuz. Bunun için $75 ( Kanada Doları ) kayıt ücreti istiyor. Fakat bundan öncesinde önemli olan hangi bölümü okumak istemeniz. https://www.nscc.ca/learning_programs/programs/programlisting.aspx?list=alpha adresine girerek mevcut bölümleri inceleyebilirsiniz. Biz Culinary Arts programında karar kıldık. Gökçe zaten aşçılık konusunda hep meraklı ve becerikli idi. Bunu gerçek bir eğitim alarak profesyonel olarak yapabilecek seviyeye gelecek hemde ileride Kanada'da bir işletme açabilememiz için elimizde geçerli bir diploma olacaktı.

Bölüme karar verdiyseniz Locations & Availability sekmesinden hangi kampüslerin müsait olduğunu mutlaka kontrol edin. Bu arada farklı kampüsler mevcut. Siz nerede okumak istiyorsanız öncelikle o bölgeyi araştırarak karar verebilirsiniz.

Şimdi işlemlere geldi sıra. https://apply.nscc.ca/ adresinden gerekli bilgileri adım adım doldurarak en son sekmede ödemenizi yapın. Ödeme yapmasanız bile bu sayfaya sonrasında girerek bilgileri güncelleyebiliyorsunuz.

Başlangıç. Welcome to NSCC! Online application account creation başlıklı maili aldığınızda bu yola ilk adımı atmış oluyorsunuz. Hala ödeme yapmadıysanız sizden herhangi bir evrak istemeyecekler.

Ödemeyi ( $75CAD ) yaptığınızı varsayarsak, Size bir öğrenci ID'si verecekler ve ödeme ile ilgili mail alacaksınız. Şu durumda yapmanız gereken tek şey beklemek. Biz heyecan yaptık okul ile yazıştık. Bu arada okula attığınız maillere gerçek ilgililer tarafından cevaplar verilmekte. Mail atmaktan çekinmeyin. Biz aklımıza takılan her şeyi sorduk ve beklemediğimiz şekilde ilgi ile cevaplar aldık.

Aslıda her şeyden önce en başa dönersek. Ki ben bizim izlediğimiz yolu yazdığım için sık sık başa döneceğiz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sonunda PR kartlarımız geldi...

 Uzun, maddi ve manevi yorucu bir süreç geride kaldı. Sonunda kartlarımız bugün 18.01.2022 elimize ulaştı. Kanada'ya 2. iniş tarihimiz: ...