Bumerang - Yazarkafe

5 Nisan 2017 Çarşamba

5. boyut

Evet 4. boyuttan çıkıp gerçekleri görünce anlıyor insan. Aslında ne kadar çok umut taciri olduğunu. Bize bir şey oldu sanmayın. Takip ettiğim sayfalarda insanların paylaştıkları üzerine yazıyorum. Evlatlarını kurtarmak isteyen. Buralara sığmayan insanlar üzerinden kazanılan kolay paralar. Bunun başında ufacık botlara bindirilip uçsuz bucaksız denizlere bırakılan insanlar geliyor. Konum olarakta bu olayların yoğun olduğu bölgedeyiz. Her gün silahlı kuvvetler tarafından yakalanan onlarca insan. Kurtuldular mı ? yoksa yakalandılar mı anlamak mümkün değil. Başka bir hayata kaçmak için ölümü göze almak nasıl bir histir yaşamadan bilemeyiz. Kimsede o duruma gelmesin. Getirtmesinler.

Bu organizasyonların bir tık altları da sanal ortamlarda gezmekte. Bunları zaten az çok bu işlerle uğraşan insanlar biliyor. Parası olan ve ülke dışına kendi yada çocuğunun eğitimi yolu ile çıkmak isteyen ailelere atılan kazıklar, kaptırılan paralar ortada. Fazla uzaklara bakmaya gerek yok. Çevremde bu tarz sebeplerden para kaptıran kimse olmadı. Fakat duyumlar alıyoruz.

Okul başvuruları bir nebzede olsa şahıs bazında kendi kendinize yeterek yapılabilecek şeyler. Danışmanlık şirketleri işin vize kısmında devreye giriyor. Özellikle Kanada'nın yüz yüze vize görüşmesine çağırMAMASI sebebi ile hazırlanan dosya, evrak ve niyet mektubu büyük derecede önemli. Burada işinin ehli, tecrübeli ve dürüst danışmanlar devreye giriyor. Biz henüz vize alma aşamasına gelmediğimiz için net olarak kiminle çalışacağımıza karar vermedik. Önemli olan okuldan kesin kayıt evrağının gelmesi. Ondan sonra vize çalışmalarını başlayacağız.

Okula gidecek olan aile bireyi Öğrenci vizesi için, diğer eş ve varsa çocukta turist vizesi için başvuracak.

Klişe şudur. Eşin birisi okula gidecek haftada 20 saat part-time çalışacak. Diğer eş turist olarak gittiğinde Kanada'dayken çalışma iznine başvuracak. Çalışma izni çıktığında o full çalışabilecek. Çocuk varsa devlet okulunda ücretsiz okuyabilecek. 3 sene sonra kalıcı oturuma başvurulacak 5. senenin sonunda da vatandaşlığa başvurmaya hak kazanılacak................................!!!

Hepimiz bu senaryo ile yola çıktık. Umarım sonumuz hayırlı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sonunda PR kartlarımız geldi...

 Uzun, maddi ve manevi yorucu bir süreç geride kaldı. Sonunda kartlarımız bugün 18.01.2022 elimize ulaştı. Kanada'ya 2. iniş tarihimiz: ...