Bumerang - Yazarkafe

5 Nisan 2017 Çarşamba

Kafada Deli Sorular...

Başa dönmekten bahsetmiştim. Geldik yine en başa.

Biz okula başvuru yaparken tamamen hazırlıksızdık. Ne bir transkript nede gerekli olan IELTS sınav sonucu. Bu ikisi çok önemli ve izlenmesi gereken yollar çok net. Biz zor olanı denedik ve beklemesi sancılı bir dönem oldu. Sizler için konuyu biraz açayım.

Okulun kayıt için istediği 2 asıl evrak var. 1.si Mezun olduğunuz LiSE Transkripti ( Ben hede hödö üniversitesini bitirdim dediğinizi duyar gibiyim. ) NSCC Türkiye'deki yüksek okul standartında olduğu için sizin üniversite mezunu olmanızla yada master yapmanızla ilgilenmiyor. Lise transkriptini istiyor. Öyle alelade hazırlanmışta olmayacak. 10'luk sistemde olacak ve İngilizce hazırlanacak. Okul eğer orijinal İngilizce hazırlayamıyorsa siz yeminli bir tercümana çeviri yaptırmak zorundasınız. Transkript (ctrl+c yapayım çok kullanacağım.) için 2 yol izleyebilirsiniz.

1. olarak okulunuza gidip milattan önce kalma ders notlarınızı kendiniz bularak 10'luk sistemde hazırlamanız yada hazırlatmanız. Bunun için idari personele nazınızın geçmesi lazım. Yoksa 5'lik sistemde çıkartıp elinize veriveriyorlar. Biz hem şanslı hem de şansızdık. Saolsun öğretmenimiz arşivden tek tek notları çıkartıp 10'luk sistemde transkriptimizi hazırladı. Üstüne üstlük İngilizce.
Önemli olan NSCC'ye bu belgenin okulun resmi mailinden gitmesi. Biz talihsizliği burada yaşadık. Hocamız kendi şahsi mailinden transkripti gönderince bekleme süremize +10 gün daha eklendi. Çünkü NSCC'ye evrak posta yolu ilede gitse, mail olarakta gönderilse size dönüşleri 1 haftadan aşağı olmuyor.

2.yol fiziksel olarak transkripti göndermek ki; bence en kesin yol. Okul müdüründen imzalı kaşeli bir transkripti verilen adrese postaladığımızda sorun çözüldü.

Sıra geldik en önemli noktaya. Ben transkript'i hazırlatır gönderirim canım bundan kolay ne var'cılar bir dikkatli dinlesin. This is IELTS... ( This is Sparta gibi oldu :)

IELTS (Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı) British Council tarafından dünya standartlarında yapılan bir değerlendirme sınavı. NSCC sınavlardan ortalama 6.0 almanızı istiyor. Sınavlardan mı ???

Bu arada Academic olarak girmeniz gerekli. O nedir Lo ne işe yararki derseniz.

IELTS Academic Alıntı yaptığım sayfa
IELTS Akademik, akademik eğitim ve yüksek eğitim için gerekli olan İngilizce yeterliliğini ölçer. Görevler ve metinler adayın odak noktasına bakılmadan herkes tarafından yapılır.
Akademik format, en geniş anlamında, lisans ve lisansüstü düzeyde İngilizce eğitim veren bir üniversitede ya da yüksekokul kurumunda okumak ya da eğitim almak isteyenler için hazırlanmıştır. Pek çok ülkede tıp, hemşirelik, muhasebe ve mühendislik gibi pek çok meslek dalında eğitim almak için de Akademik sınav sonuçları talep edilir.

Sınav türleri

Dinleme* (30 Dakika) * Kaydedilmiş dört monolog ve karşılıklı konuşmadan oluşur.

Okuma (60 Dakika)
* Tamamlanması gereken görevler içeren üç uzun okuma metni
* Metinler, betimsel ve olgusal konular üzerinedir. Ayrıca söylemsel ve analitiktir.
* Diyagram, grafik ya da çizimler gibi düz metnin kullanılmadığı yazım olabilir.
* Kullanılan metinler, kitaplardan ya da gazetelerden alınan özgün metinlerdir.

Yazma (60 Dakika)
* Adayın en az 150 sözcük kullanarak özetlemesi, tanımlaması ya da açıklaması gereken bir tablo, grafik, çizelge ya da diyagram
* En az 250 sözcük kullanarak yazılacak kısa bir makale

Konuşma (11-14 Dakika)
* Yüz yüze yapılacak bir görüşme
* Konuşma Sınavına kısa sorular, bilinen bir konuda ayrıntılı konuşma ve yapılandırılmış bir tartışma dâhildir.

Sınav ile alakalı olarak https://www.britishcouncil.org.tr/exam/ielts/faq inceleyebilir. Sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz.

Nekst piliz... Pardon Next Please...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sonunda PR kartlarımız geldi...

 Uzun, maddi ve manevi yorucu bir süreç geride kaldı. Sonunda kartlarımız bugün 18.01.2022 elimize ulaştı. Kanada'ya 2. iniş tarihimiz: ...