Bumerang - Yazarkafe

19 Nisan 2017 Çarşamba

Keşke her günümüz "Bağcılarda sıradan bir gün" olsa

Beklenen gün geldi ( sınav sonucu değil ) ve ülke referanduma gitti. Gün içinde hiç umurumuzda olmadan gezdik, sinemaya gittik filan. Tabi sabah ilk işimiz oyları kullanmak oldu. 86 yaşında, zar zor yürüyüp nefes alan dedem "bile" kalktı gitti oyunu kullandı. Yapma etme dedim, oksijen makinesinden ölmek pahasına bile olsa yarım saatliğine ayrılıp oyunu kullandı.

Kullandı ama ne oldu. Orası bizi ilgilendiriyor gibi gözükse de elimizden gelen bir şey yok. Biz üstümüze düşen vatandaşlık görevimizi yerine getirdik.

IELTS sınav sonuçları yarın açıklanacak. Sancılı bir bekleyiş süreci oldu bizim için. Bölünen uykular, bulanan mideler, baş ağrıları... Umarım buna değer.

Kanada vize başvurusu öncesi sıfır kız gibi pasaportlarımızda Schengen vizesinin olması vize alabilme ihtimalimizi güçlendirebileceğinden dolayı Gökçe ile Mayıs ayı içerisinde Yunanistan turu yapıp gelmeyi planlıyoruz. Gerekli evrakları hazırlama sürecindeyiz. Komşuya burnumuzu uzatım, pasaportlara 2 mühür bastırıp geleceğiz. İlk uçak tecrübesinden sonra ilk yurt dışı seyahatimi de yapmış olacağım. Hem de Kanada vize evraklarını hazırlamaya ön çalışma olarak Schengen vizesi çalışması yapacağız.

İnsanlar bırakın şehir değiştirmeyi, köyden ilçeye, ilçeden şehre taşınmayı göze alamazken biz...

Hep birlikte göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sonunda PR kartlarımız geldi...

 Uzun, maddi ve manevi yorucu bir süreç geride kaldı. Sonunda kartlarımız bugün 18.01.2022 elimize ulaştı. Kanada'ya 2. iniş tarihimiz: ...