Bumerang - Yazarkafe

15 Eylül 2017 Cuma

Düzende biziz, düzülende...

Türkiyedeki düzenimizi bozup ta çoook uzak memleketlerde yeniden düzen kurmak gerçekten büyük cesaret, sabır, emek ve  maddi manevi kuvvetli olayı gerektiriyor. Biz kısa bir hazırlık sonrasında bu işlere giriştik. Millet 2 3 sene hem maddi hemde stratejik olarak hazırlanıyor. Sanki köyden kente göçer gibi ülke değiştiren nadir saykolardanız bundan artık eminim.

Gökçe ve Ada benden 2 hafta önce geldiler. Planımız evi tutup Adayı okula yazdırmaktı. Sistem şöyle. Ev bulup lease imzalıyorsun. Evi kiraladığını belirten imzalı bir sözleşme. Sonra çocuğun ve annenin izinlerini school board'a mail atıyorsun. Öğrencinin devlet okullarında ücretsiz okuma hakkı var. Bunun için aileden birisinin devlet okullarında okumak için study permitinin olması yeterli. Bu evrağı aldıktan sonra evinizin bağlı olduğu okula çocuğunuzu kayıt ettirebiliyorsunuz.

Fakat ev tutmak bizim oralardaki gibi kolay değilmiş. Tam 2 hafta boyunca ev aradılar. Bu arada Deniz'de konakladılar. Sonrasında AirBnb ile kiraladığımız bir eve geçtiler. Denizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Sonunda evi tuttular. Ben ülkeye indim. Bnb ile tuttuğumuz eve geçtik 3 gün için. Sonrasında Olcay'lar evlerini teslim aldı ve Eylül 22ye kadar orada kalacağız. Yani hala düzenimizi kuramadık. Ama Ada okuluna başladı. Gayet mutlu. Ben sabahları okula bırakıp aksamları alıyorum. Gökçe okulda. Bir yandan da çalışamaya başladı. Artık düzeni kurana kadar bir şekilde idare edeceğiz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sonunda PR kartlarımız geldi...

 Uzun, maddi ve manevi yorucu bir süreç geride kaldı. Sonunda kartlarımız bugün 18.01.2022 elimize ulaştı. Kanada'ya 2. iniş tarihimiz: ...