Bumerang - Yazarkafe

1 Mayıs 2017 Pazartesi

Bekleyen derviş kafayı yermiş

28 Nisanda NSCC'ye mail attık. Hayırdır bilader sorunmu var ne ayaksın sen diye. Yok abi dedi. Çok yoğunmuş, daha 19 Nisanda gelen evrakları inceliyormuş. Döncem ben sana dedi :) Beklemeye devam.

Schengen için evrakları da çarşamba günü teslim edeceğiz. Gezi 13'ünde biz 3'ünde evrakları vereceğiz. 10 gün içinde çıkacağını hiç sanmıyorum ama hayırlısı be gülüm. Neyse...

Bu aralar kafaları kırmış durumdayız. Gece aptal aptal rüyalar. Uyku bozuklukları. Daha okuldan onay gelmedi. Ondan yana şüphemiz yok ama sonrası bizi düşündürüyor. Şu hesaba göre bankada en az 90.000 TL olması gerekli vizeye kafamız rahat girebilmemiz için. Ortaca da ki yeri satılığa çıkarttık. Satılmazsa da emanet para bulmamız gerekecek. Bu para mevzuları gerdi bizi.

Ayrıca bizden başka başvuru yapıp onay alamayanların haberleri geldikçe umutsuzluk kaplıyor içimizi. Hesaplarında  CA$ 300.000 olan ve okuldan kabulleri bulunan aileler Kanada vizesinden red yemişler. Gelde sinirlenme. Bu politik ortam herkes ve her şeyi olumsuz etkilediği gibi diğer ülkelerle olan ilişkileri ve doğal olarak ta vize işlemlerini olumsuz etkiliyor. Kanada hükümetinin Türklere karşı olan tavrı son zamanlarda biraz değişmiş anladığım kadarı ile. Her boka hayırlısı, inşallah demeye artık bıktım. Bir işin oluru varsa ve gerekli şartları sağlıyorsan o iş olur. Kalkıpta abudik gubudik sebepler sunarak reddedemezsin. Gerçi adamlarda haklı. Şu ülke sınırlarından çıksam yazacağım yazıların ağırlığı ve üslubum çok farklı olacak ama parmaklarım el vermiyor.

İnsan bu kadar mı korkar arkadaş. Söz söylemekten, iki satır kelam etmekten... Ama korkularımızın temeline indiğimizde kısıtlanan özgürlükler ve bu kısıtlamalar sonucu yapılan baskılar ortaya çıkıyor.

Çocuktuk güzel günlerdi diye başlayan bir yazıda bir gün ben yazacağım. Zammı? oda ne, Vergi? Maaş? O nedir Lo ne işe yararki? Özlediğimiz günlerdi diyebiliriz. En azından benim yaşıtlarımın çocukluğu biraz daha farklıydı. Neyse o başka bir yazının başlığı olacak.

Sonuç olarak hala bekliyoruz. Ne demiş şair? Bilmem ne demiş?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sonunda PR kartlarımız geldi...

 Uzun, maddi ve manevi yorucu bir süreç geride kaldı. Sonunda kartlarımız bugün 18.01.2022 elimize ulaştı. Kanada'ya 2. iniş tarihimiz: ...