Bumerang - Yazarkafe

26 Mayıs 2017 Cuma

Congratulations! Sonunda...

Evet dün 26.05.2017 tarihi itibari ile kabulümüzü almış bulunmaktayız. Başka bölüm seçmek istediğimizi belirten bir mail attıktan sonra, hangi bölümü istediğimizi sordular. Akerley kampüsünde kontenjanı dolmayan bölümlere baktığımızda aklımıza yatan tek bölüm Turizm Yöneticiliği idi.

Secondary choice olarak onu kaydettirdik. Fakat Culinary arts seçeneğimiz hala aktif durumda. Waitlist'te beklemedeyiz. Biz Turizm'in koltuğunu onayladık. Şimdi ufak bir noktaya değinmek istiyorum.

Ben NSCC'nin bize vermiş olduğu kullanıcı adı ve şifre ile başvuru durumumuzu kontrol ettiğimiz ekrana her saniye elimde telefonla bakıyorum. İkinci seçenek ekrana geldiğinde kabul edildiğiniz ve bunu onaylıyormusunuz sorusu sorulmuştu. Tabi ki onayladım ve benden uluslararası öğrenci depozitosunu yatırmamı istedi. Bu aşamada 1 gün bekleyin. Ben sisteme girip açıktan $200 ödedim.

Sonradan farkettim ki uluslararası öğrenci depozitosu $400'müş. Bu arada vizeniz çıkmazsa yada ters bir durum olurda gidemezseniz bu parayı unutun. Geri ödemesiz çünkü.
Non-Refundable Tuition Deposit $400

Sonuç olarak açıktan $200 ve sonradan bana verilen ekrandan da $200 yatırdım. Toplamda $400 oldu fakat sistemde hala $200 eksik gözüküyor. Gerekli yerlere mail attım inşallah manuel olarak müdahale ederler. Gerçi paranın kalması imkansız çünkü daha sağlık sigortaları vs var.

Aşağıda ödenmesi gereken miktarlar mevcut.

TUITION, FEES & COSTS FOR INTERNATIONAL STUDENTS
Important Note: The tuition and fees listed below are for 2017/2018.
FULL-TIME TUITION FOR INTERNATIONAL STUDENTS Full-time Certificate, Diploma & Advanced Diploma Programs $10,390
Academic & Career Connections Certificate $10,390

ADDITIONAL FEES Application Fee $75
College Services Fee – Student ID cards, transcripts, and technology $100
Non-Refundable Tuition Deposit $400
International Student Fee $1,000
2 Options (International students are only on one of these plans which is dependent on their eligibility – whether they have a MSI card or not):
1. International Students Health Insurance Plan – for students who do not have Nova Scotia Health Cards (also known as the MSI card). It is an emergency medical plan only. Some dental is covered in cases of a medical emergency.
2. Student Health & Dental Plan This plan is for students with valid Nova Scotia Health Card (also known as the MSI card).





$650






$242
Student Association Fee (varies by campus) $50-$100
U-Pass (only required for Metro Campus Students) $171
Parking Pass – Optional (pass is required to park on NSCC property) $20
Student Photo ID Replacement $5
Replacement Diplomas $25
NSF Cheques $20
Co-op Work Placement Course Tuition $998

Programs Starting in September 2017 1st Term Payment Due: August 5, 2017 (50% Tuition + Student Association Fee +International Student fee + International Students Health Insurance Plan + College Services Fee). Payment includes a $400 non-refundable tuition deposit. If you've already paid the $400 tuition deposit your payment total will be decreased by $400. 2nd Term Payment Due: January 6, 2018 (50% Tuition)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sonunda PR kartlarımız geldi...

 Uzun, maddi ve manevi yorucu bir süreç geride kaldı. Sonunda kartlarımız bugün 18.01.2022 elimize ulaştı. Kanada'ya 2. iniş tarihimiz: ...