Bumerang - Yazarkafe

11 Kasım 2018 Pazar

Neden Halifax ? (Üstteki başlıktan devam edelim)

Template sorun çıkarttı. Yazıyı yeni başlığa taşıdım. Yorumlar gitmesin diye bunu silmiyorum.

9 yorum:

  1. selamlar,

    biz de ocak ayinda yerlesmek icin Halifax'a gelmeyi dusunuyoruz. Bazi sorularimiz var, size nasil ulasabiliriz?

    YanıtlaSil
  2. Buradan sorun :) Diğer okurlarında bilgilenmesi için daha faydalı olur.

    YanıtlaSil
  3. Peki :)

    Biz PR ile geliyoruz. 2,5 yaşında kızımız (kızlarımızın adı aynı) ve 10 aylık oğlumuzla beraber. Ottawa veya Halifax arasında gidip geliyoruz. NS immigration destek orgutu isans'a da mesaj attık ama henüz daha cevap alamadık.

    Sizce Halifax nasil bir tercih olur? Ben bir sekilde bir is bulurum gibi geldi ama siz ne dersiniz? Nasıl isler var daha cok (linkedin,indeed, glassdoor ve bliumum sitelerden bakiyorum)? Aile hekimi biraz problemmis sanırım, nasıl çözmeyi düşünüyoruz. Kres vs gibi konularda bilginiz var mi? Araba almayi bu sene dusunmuyoruz, biraz merkeze yakin oturalim istiyoruz ama hangi mahalleler daha iyidir. butce olarak 900-1100 doları fazla gecmek istemiyoruz heating included 2+1 apartman icin. Ev isinmasi nasil, sıkıntı cektiniz mi? Cocuklar oldugu icin biraz hassasız o konuda.

    Tecrubelerinizi paylasirsaniz çok mutlu olurum.

    YanıtlaSil
  4. PR yada WP'ten ziyade dilinizin olması iş bulmanızda büyük etken olacaktır. Halifax'ta kimilerine göre iş var, kimilerine göre iş yok. Uzmanlığınız hakkında bilgim olmadığı için onada yorum yapamıyorum :) Ama banada bulursunuz gibi geliyor.

    Biz yeni kayıt alan bir doktoru şans eseri denk getirip kaydımızı yaptırdık. 1 sene bekleyenleri biliyorum. Biraz şans ve araştırma ile alakalı. Yoksa onların sizi arayıp doktorda hasta boşaldı sizi kaydedelim demelerini beklerseniz çok beklersiniz :)

    Kreşler hakkında hiç bilgim yok.

    Bizde merkezde oturuyoruz. Yürüme mesafemizde 2 büyük supermarket var. Waterfront 10 dk'lık mesafede fakat araba şart. Merkezde 900-1100 e 2+1 zor ama 1+1 bulmanız mümkün. 2+1 için 1250 1300'den başlıyor. Mahalle olarakta Downtown geneli oldukça uygun. Isınma konusu hiç dert değil. Evin içi 24 saat 25Derece bazen çok sıcak oldu diye kapattığımız oluyor.

    Kafanıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, Eylul 2019 icin NSCC'ye kayıt yaptırıyorum. Bir aksilik cıkmazsa esim ve kızımla geliyorum. Taklaya gelmemek için sizin blog'daki tecrübelerden faydalanıyorum. Umarım tanısırız. Kendinize iyi bakın, paylaşıma devam !!!!

    YanıtlaSil
  6. Taklaya gelecek bir şey yok. Ben geri dönmekle o hatayı 1 kere yaptım. Bu sebeple okuyanlar faydalansın diye bütün tecrübelerimi daha ilk günden itibaren paylaştım, devam da ediyorum. Sizde bir şeyler sormak isterseniz seve seve yanıtlarım.

    YanıtlaSil
  7. Ozgun Bey

    Bizim yol haritamız az çok belli oldu. Araştırdığım, paylaşabileceğim bir konu daycare. Bizim de kızımız var 6 aylık su anda yani durum az çok benzer. Bir daycare waitlist'ine yazdırdım. NSCC'nin bünyesinde.. Sebebi de sıra bekleme mevzuu var. O yüzden erken hareket etmek faydalı... faydalı olursa diye (https://www.nscece.ca/lab-schools/akerley-child-care-center)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aradan neredeyse 2 sene geçmiş :) Umarım herkes istediği yerdedir.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil

Sonunda PR kartlarımız geldi...

 Uzun, maddi ve manevi yorucu bir süreç geride kaldı. Sonunda kartlarımız bugün 18.01.2022 elimize ulaştı. Kanada'ya 2. iniş tarihimiz: ...