Bumerang - Yazarkafe

1 Temmuz 2018 Pazar

Ev arama ve eşya alım süreci

  Bundan önceki gelişimizde Gökçe ev bulma konusunda çok zorluk çekmişti. Gerek mevsim gerekse Ada ile beraber olması ve yanlarında benim olmamam onlar için çok zor olmuştu. Bu defa gelmeden önce kafamda 2 - 3 tane apartman belirlemiştim. Konum olarak 2 alışveriş merkezine ve şehrin merkezi konumundaki caddeye 15 dk. yürüme mesafesinde. Waterfront yine aynı şekilde 15 dk.'lık yürüme mesafesinde. Ilk etapta araba almayacağımız için bu evin konumu bizim için kusursuzdu. Gelmeden önce de incelediğim kararı ile bize yetecek büyüklükteydi. Gelişimizin 2. günü kiralamayı yapan firma ile görüştük ve bizden istedikleri banka hesap dökümünü teslim edip şartları konuştuk. Bir sorun gözükmediğini, iyi bir hafta sonu geçirmemizi dilediklerini ve pazartesi günü kendilerini aramamızı istediklerini ileterek görüşmeyi sonlandırdık.

Pazartesi günü olduğunda ofise gitmeden sonuç hakkında bilgi almak için aradığımızda, onaylandığını ve gelip gerekli sözleşmeyi imzalayabileceğimizi ilettiler. Bankadan gidip depozito+ilk kirayı çekip teslim ettik. Binanın denetim ve yönetimi ay başı gelmeden eve girebileceğini söyledi. Beraber evin içini gezip sağı solu kontrol ettikten sonra anahtarları teslim aldık.

Sıra geldi eşyaları almaya...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sonunda PR kartlarımız geldi...

 Uzun, maddi ve manevi yorucu bir süreç geride kaldı. Sonunda kartlarımız bugün 18.01.2022 elimize ulaştı. Kanada'ya 2. iniş tarihimiz: ...