Bumerang - Yazarkafe

29 Haziran 2018 Cuma

Sonunda evimiz yerleştik.

Bugün; 29 Haziran 2018

  Kanada'ya geleli 1 hafta oldu. Buraya kadar olan maceramızı okuduysanız neler çektiğimizi biliyorsunuz demektir. Çekmekten kastım, kendi kararlarımız doğrultusunda çizdiğimiz yolun bize yaşattıkları.

Türkiye'ye geri döndüğümüz ilk günden beri buraya tekrar geri geleceğimizi biliyordum. Bu sebeple olsa gerek iş, gerekse sosyal hayat anlamında Türkiye'ye hiç bağlanamadım. Uçak biletlerimizi aldığımızı ailelerimize bile söylememiştik. Uçuşa 1 ay kala haberdar ettik. ilk seferki kararımıza verdikleri tepki ile karşılaştırıldığında bu defa ki tepkileri çok sakin oldu. Onlarda bizim orada yaşamak istemediğimizi az çok anlamışlardı. Bizde ufak tepkiler ile bunu belli etmiştik aslında.

Hazırlanma süreci bu defa daha kolay oldu. ilk gelişin vermiş olduğu tecrübe gerçekten önem taşıyordu. Artık neyi getirmemiz gerektiğini yada hangi yolu izleyeceğimizi biliyorduk. Bavulları ona göre şekillendirdik.

Bavul hakkımız şöyle idi. Kişi başı
2 adet 23 kg.
1 adet 8 kg. ( 2 adet yazmıştım düzelttim )
1 adet sırt çantası. Ve elimize ki ıvır zıvır.
Bu durumda elimize 6 adet 23-26 kg arası bavul. 3 adet 8-10 kg. arası kabin valizi ve sırt çantalarımız vardı.

Kontuar'daki arkadaşlar saolsunlar yardım ettiler. Inisiyatif kullanıp 3-4 kg. fazlalıklarımızı tolere ettiler. Sadece 1 extra bavulumuz vardı. 32 kg. gelen bavul için toplamda $285 ödedim. Bunun $205'i 23 kg. bavul +  $80'da 9 kg. extra için. Yani 23 kg. a kadar gelen bavullar için $205 ödeniyor. Fazlası içinde kg. başına $8.8 alıyorlar. Tabi bu aktarmalı okyanus ötesi uçuşlar için geçerli.

Bu arada Kanada vatandaşı veya başka bir ülkenin vatandaşı değilseniz ülkeden çıkarken "YURT DIŞI ÇIKIŞ HARÇ PULU"nuzu almayı unutmayın. Gider ayak "enseye tokat" atmayı ihmal etmiyorlar.

Neyse Londra aktarmalı uçuşumuz sorunsuz geçti. Uçak 1 saat kadar rötar yaptı. Hava alanına indiğimizde elinde "YUCEL" yazılı tabela ile bekleyen bir görevli bizi karşıladı. Tabi biz ŞOK. Uçak rötar yaptığı için bizi diğer uçuş kapısına götürmek için gelmişti. Hızlıca diğer uçuşa geçip sorunsuzca o uçuşta gerçekleşti ve sonunda Halifax'a indik.

Önceden declaration form'lar uçakta dolduruluyor ve pasaport kontrolünden görevliye veriliyordu. Şimdi pasaport kontrolünden önce kurulan ekranlar ile gerçekleştiriliyor. Sizden pasaportlarınızı taramanızı, sonrasında tarama sırası ile kioks önünde bulunan kamera karşısına geçerek fotoğrafınızı çekmenizi istiyor. Gerekli bilgileri doldurduktan sonra çıktısını alarak önce pasaport kontrole sonrasında ise immigration servis'e gitmeniz gerekiyor.

Immigration servis sizden pasaport ve gerekli evrakları istiyor ve permitinizi hazırlayıp teslim ediyor. Bizim evrak eksiğimiz olmadığından 5 dk. içinde tüm işlemleri halledip bagaj kısmına geçtik.

Beklerken fark ettik ki bizim bavullar yok. Gidip bagaj kısmı ile görüştüğümüzde bagajların aktarmaya yetişmediğini ve vereceğimiz adrese ertesi gün teslim edileceğini öğrendik.

Velhasıl gelişimiz böyle oldu. Sonrasında 1 yıldan fazla süredir görüntülü ve sesli olarak görüşüp bir türlü yüz yüze gelemediğimiz Küçük ailesi bizleri misafir etti. Sağ olsunlar sürecin başından beri desteklerini esirgemediler.

Şimdilik bu kadar. 2 tane raf kaldı kurmam gereken. Onları da kurayım sonra devam ederim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sonunda PR kartlarımız geldi...

 Uzun, maddi ve manevi yorucu bir süreç geride kaldı. Sonunda kartlarımız bugün 18.01.2022 elimize ulaştı. Kanada'ya 2. iniş tarihimiz: ...